H. Bengtssons Entreprenad AB ägs och drivs av Hans och Mattias Bengtsson och har sin bas i Sundsvall. Företaget grundades 1971 och bestod då av en Caterpillar bandtraktor, modell äldre, och en defekt traktorgrävare av märket Ferguson. Arbetskraften utgjordes av grundaren Hans Bengtsson som utförde skiftande grävarbeten, främst byggande av elljusspår, i Sundsvall med omnejd.

Under de årtionden som passerat har maskinparken regelbundet bytts ut mot nyare och effektivare maskiner, samtidigt som personalstyrkan och den samlade erfarenheten har ökat. Sonen Mattias är uppvuxen i branschen och gick in som delägare i företaget 1992.

Vi driver även dotterbolaget Bengtssons Transportteknik AB och vår kundfokusering riktar sig mot kommuner, större bygg-/fastighetsbolag, skogsbolag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner.

Vi tror på långsiktiga affärsrelationer och har alltid som ambition att hålla en hög servicenivå gentemot våra kunder, oavsett storlek på uppdraget.

Bengtssons Entreprenad är medlem och aktieägare i transportföretaget Sundfrakt AB. Bolaget är även certifierat enligt deras miljö- och kvalitetscertifiering (ISO 9002 & ISO 14001). Läsa mer om vad det innebär, både för dig som kund och oss som entreprenör.

Bengtssons Entreprenad är även medlem i bransch- och arbetsgivareförbundet ME –maskinentreprenörerna.